portret3_03.jpg

Verslag speelronde 5 Assen


Noord-Veluwe wint zonovergoten Dutch Street Cup in Assen
 

Zaterdag 24 maart – Assen

Op de eerste vrije lentedag van velen werd op zaterdag 24 maart de Dutch Street Cup georganiseerd in Assen. Het maatschappelijke voetbal evenement voor dak- en thuislozen vond plaats op het Koopmansplein. Rond de klok van 11 uur verzamelden zich acht teams uit heel het land om te strijden voor de dagoverwinning. Voor het team van Assen, dat onder begeleiding staat van Eventsbureau, was dit thuistoernooi een eerste deelname aan de Dutch Street Cup. Voor deze aangelegenheid hebben de bewoners van het Leger des Heils in Assen een aantal spandoeken gemaakt met ondersteunende teksten voor de zenuwachtige selectie van coach Mark Vissers. Deze zenuwen waren dan ook niet direct onder controle. In de eerste wedstrijd werd er met groot verschil verloren van het geslepen Groningen 1. Echter wist Assen toch nog een doelpuntje te maken, eindstand: 16-1 voor Groningen.  

Nadat deze derby was beslecht was het de tijd om aan te treden tegen de Noord-Veluwe Dames 1. Deze partij wist Assen wel te winnen door een aantal goeie doelpunten. De strijd die er in deze wedstrijd werd geleverd was ook in de laatste poulewedstrijd tegen Leeuwarden 2 goed terug te zien. Na een achterstand wist Assen nog goed terug te komen in de wedstrijd. Helaas ging deze wel verloren met 7-10 maar dat mocht de pret niet drukken. Een derde plaats in de poule koppelde Assen in de laatste wedstrijd aan Groningen 2. Dit team speelt al geruime tijd met elkaar en toch presteerde Assen het om zich kranig te weren. De eindstand: 4-7. De 6e plaats is een prestatie van formaat, aangezien het team van Assen slechts drie weken met elkaar aan het trainen is. Naast de sportieve prestaties was ook de sfeer binnen het team optimaal.
Door de vele toeschouwers, strakke planning en vrolijke gezichten kan de organisatie terugkijken op een geslaagd evenement. Onder het genot van een heerlijk voorjaarszonnetje genoten de toeschouwers van het spektakel dat hun werd voorgeschoteld door de deelnemers. Naast dat alle terrassen uitpuilden kwam het publiek ook veelvuldig bij het veld kijken. In de finale was het Noord-Veluwe Heren 1 dat wist te winnen van Groningen 1 in een zinderend schouwspel. De eindstand na 14 minuten was 3-5 voor Noord-Veluwe Heren 1 welke met de eerste Assense Dutch Street Cup wisselbeker vandoor ging. Echter draait de Dutch Street Cup niet alleen om winnaars en verliezers. Doch mogen alle, ruim 80, deelnemers zich winnaars noemen aangezien iedereen zich sportief heeft gedragen zowel in het veld als daarbuiten. Eventsbureau hoopt een aantal van deze teams volgend jaar weer te kunnen begroeten voor een nieuwe serie van de Dutch Street Cup met een toernooidag in Assen.Het team van Assen zal zich de komende tijd richten op de toernooien in Enschede, Leeuwarden en Groningen.


Meer verslagen van het evenement in Assen vind u hier:

http://www.rtvassen.com/nieuws/assen/7392-asser-debuut-in-dutch-street-cup-2012

http://www.tweenul.nl/nieuws/noord-drenthe/article68595.ece/noord-veluwe-wint-dutch-street-cup-in-assen

http://www.asserjournaal.nl/bericht/22282


Een reportage van RTV Drenthe vind u  via:

http://www.eventsbureau.nl/maatschappelijke-projecten/dutch-street-cup/assen-media