portret2_03.jpg

Verslag speelronde 7 Breda

 

Gemeenteraadsleden nemen het op tegen de Bredase teams tijdens het Dutch Street Cup toernooi

Teamplay@NAC - Zaterdag 7 april was Breda gastheer van het Dutch Street Cup toernooi. Stichting Teamplay@NAC ontving vanaf 10.30 uur deelnemers uit acht verschillende teams op het Kasteelplein. Om 11.00 uur gingen de competitiewedstrijden van start, waarbij teams uit Utrecht, Leiden, België en beide teams uit Breda streden voor wedstrijdpunten.

De officiële kick-off vond om 12.00 uur plaats, waarbij onder andere Hubert Rovers (directeur Stichting Teamplay@NAC) een toespraak hield, maar ook Frans Derks (voorzitter Stichting Life Goals) en Vicevoorzitter Ine van Hasselt spraken lovende woorden over het project en de deelnemers.

Naast de toespraken werd tevens een sportieve wedstrijd tussen de Bredase gemeenteraad en een van de Bredase Dutch Street Cup teams gespeeld. Ondanks dit mooie initiatief moesten de raadsleden het helaas ontgelden op voetbalprestaties en verloren zij de wedstrijd van de Bredase dak- en thuislozen met 3-10.

Gedurende de middag werden competitiewedstrijden vervolgd, toegejuicht door toeschouwers. Naast de wedstrijden die de bezoekers tijdens dit toernooi konden bijwonen, waren ook een NAC Breda springkussen en pannakooi aanwezig. Daarnaast werd fanatiek geschoten op het voetbaldoel, waarbij de schotsnelheid gemeten werd.

Het toernooi was onderdeel van de competitieronde van de Dutch Street Cup, de landelijke straatvoetbalcompetitie voor thuis- en daklozen. Maar liefst negenentwintig teams afkomstig uit heel Nederland doen aan deze competitie mee, acht daarvan kwamen voor hun wedstrijden naar Breda. De Nederlands kampioen mag Nederland vertegenwoordigen op de Homeless World Cup in Mexico City, later dit jaar.

De Bredase teams speelden deze thuiswedstrijd vol enthousiasme. Team Beatrixstraat speelde onder andere gelijk tegen het team uit België. Team Rat Verleghstraat won van Utrecht de Rading met 12 tegen 3 en van Utrecht Angels met 13 tegen 3. De uiteindelijke finale vond plaats tussen Utrecht United en Nieuwe Energie Leiden, waarbij na gelijkspel er penalty’s werden genomen en het team uit Leiden uiteindelijk dagwinnaar werd.

De teams uit Breda hebben het over het algemeen goed gedaan tijdens het toernooi afgelopen zaterdag en eindigden op de vierde en vijfde plaats. Het volgende toernooi op de planning, is op 12 mei in Amsterdam.Meer verslagen van dit evenement vind u via:

BredaVandaag.nl

BNDeStem.nl